вторник, 20 октомври 2015 г.

Санкт Петербург - фото дневник 2

Казват че Санкт Петербург е 'северната Венеция' , поради многото канали и самата река Нева която минава през него. Има хиляди корабчета сновящи напред назад а една от атракциите е да се види как се вдига подвижният мост който води към Петропавловската крепост. Ние тази атракция решихме да я оставим за през нощта за по ефектно, а деня да посветим на малко красоти които са на 20-на км извън града - Царско Село и Петерхоф. И до двете места има супер удобни маршрутки, като от Петерхоф избрахме да се приберем с лодка за да видим малко града и от към водата. Преди това имахме среща с една рускиня с която се бяхме запознали чрез каучсърфинг. Тя искаше да си практикува английския и се бяхме разбрали да ни разведе из града. Изборът и беше обиколка на Петропавловската крепост :)


Готино е да се срещнеш с хора които си живеят там, момичето ни разказа доста неща, но за съжаление не разполагаше с много време. Трябваше да пътува час с метрото за да се прибере до тях - огромните булеварди и сгради си имат и минус, крайните квартали стават доста отдалечени от центъра. Но пък ние разполагахме с достатъчно време, така че обиколките продължиха

Големите камини са необходимост за отопление на огромните стаи

И за да има къде да се разхождат царските особи, пред сградата са също толкова красиви градиниМалка разходка и до лятната резиденция - Петерхоф. Този летен дворен е най известен със фонтаните и градините си :)

 И пак - много злато, много нещо :)
фонтанът символизира победата на Русия над Швеция във Великата северна война


'Лодката' ни обратно до Санкт Петербург


продължение
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар