четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Венеция - фотопис

За Венеция има доста противоречиви мнения - едни казват че каналите миришат ужасно, други казват че атмосферата е страхотна, така че три кокони (аз, Деската и Веси) решихме да си спретнем едно женско трипче за да проверим кой прав, кой крив :)
От София има супер удобни и с една промоция и супер изгодни билети на Уиз директно до Венеция. Спането беше малко по сложно, тъй като искахме да сме в самото градче а там хотелите са доста скъпички. В крайна сметка си букнахме стая в общежитията на един университет, който лятото почива, само дето може и да не бяхме ученици/студенти но правилата за туристи бяха същите - вратите се заключваха в 12 и ако закъснееш с прибирането, може да спиш навън :) Първоначално изобщо не ни хареса идеята да имаме вечерен час, но после стана ясно че след обикаляне от сутринта нямахме сили да сме навън до ранните часове на нощта.
Да придобием първи впечатления от високо


 Моста на въздишките
Венеция ни заплени - толкова романтичен град, толкова красив че не мога да го опиша. А каналите не само че не миришат, а напротив - внасят хладина и е невероятно да се разхождаш покрай тях. Вечер след като повечето туристи идващи само за през деня си тръгнат, магията на Венеция се усеща най силно. От двете страни на площад Сан Марко засвирват класически музиканти и навсякъде се носи тиха и приятна музика, прилива залива леко площада и всичко става нереално.


Романтика - само принца на белия кон оставаше да се появи :)и за да е пълна картинката имаше и страхотна лунапродължение

Няма коментари:

Публикуване на коментар